Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024


Μελέτη Συντήρησης Τοιχογραφιών στον Ιερό Ναού του Αγίου Γεωργίου, Kurbinovo (2022):

Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΒΜΜ και περιλάμβανε έναν στοχευμένο όγκο φυσικό-χημικών αναλύσεων, τεκμηρίωση της παθολογίας, προτάσεις επεμβάσεων συντήρησης και προτάσεις προληπτικών μέτρων για τη διατήρηση των τοιχογραφιών.

 

Τοίχος της Μνήμης, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας (2020-2021):

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν τις συντηρήσεις των στηλών και την ανάρτηση τους στην μεταλλική υπαίθρια κατασκευή.

 

Νέο Μουσείο των Αιγών, Βεργίνα (2020-2023):

Τα έργα έγιναν επί τόπου και αφορούσαν συντηρήσεις αντικειμένων, την κατασκευή των βάθρων, την ανάρτηση των εκθεμάτων στους υπαίθριους χώρους, συμμετοχή στην αποκατάσταση της όψης του ανακτόρου και συμμετοχή στην ανάρτηση των εκθεμάτων στις προθήκες.

 

Μέγαρο Λόγγου, Θεσσαλονίκη (2017-2019):

Εργασίες συντήρησης στις όψεις του κτηρίου, στις οροφογραφίες, σε μαρμάρινα στοιχεία και τσιμεντοπλακίδια. Διαχείριση έργου σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία Redex υπό την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας

 

Βοσπόριον Μέγαρο, Θεσσαλονίκη (2021):

Εγκεκριμένη από το ΥΠΠΟΑ μελέτη συντήρησης όλων των στοιχείων του κτηρίου με την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία Makridis Associates.

 

Μέγαρο Κουκουμπάνη, Θεσσαλονίκη (2019):

Εγκεκριμένη από το ΥΠΠΟΑ μελέτη συντήρησης των όψεων του κτηρίου με την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Κρατικό Ωδείο, Θεσσαλονίκη (2020, 2022):

Τεχνικό δελτίο επικινδυνότητας των μορφολογικών στοιχείων του κτηρίου και εφαρμογή σωστικών μέτρων με την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Κανναβουργείο, Έδεσσα (2023):

Συμμετοχή στην μελέτη συντήρησης των μηχανημάτων με την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Καπναποθήκη, Καβάλα (2021):

Συντηρήσεις λαογραφικών αντικειμένων για το στήσιμο της νέας έκθεσης εντός του κτηρίου της καπναποθήκης. Συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας.

 

Ιερά Μονή Διονυσίου, Άγιον Όρος (2014):

Έργα συντήρησης εντός της Ιεράς Μονής.

 

Αρχοντικό Βέη στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, Δήμος Νέας Προποντίδας (2022):

Εγκεκριμένη από το ΥΥΠΟΑ μελέτη συντήρησης των όψεων του αρχοντικού με την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ιδιωτική Κατοικία στα Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη (2021):

Εγκεκριμένη από το ΥΠΠΟΑ μελέτη συντήρησης όλων των στοιχείων του κτηρίου με την επίβλεψη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Εκτίμηση Κινδύνων και Προτάσεις Πρόληψης (2014-2022):  

Συνεργασία με 35 μουσεία στην επικράτεια (Εβραϊκό Θεσσαλονίκης, ΜΕΛΤ, Βυζαντινό και Χριστιανικό Αθήνας, Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη, Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης κ.α) για την καθιέρωση στρατηγικών διατήρησης, μέσω προσαρμοσμένου προληπτικού σχεδιασμού.

 

Ελληνικές Δημοπρασίες, Θεσσαλονίκη (2012-2014):

Συμβουλευτικές υπηρεσίες και συντηρήσεις έργων τέχνης μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Collections Care co.
Άθωνος 5, Θεσσαλονίκη,
Τ.Κ. 546 23

Αστέρης Αποστολίδης
apostolidis.cc.co@gmail.com
(τηλ 6951 00 26 60)

Αλέξης Παπαπελεκάνος
papapelekanos.cc.co@gmail.com
(τηλ 6932 30 32 99)

Για πληροφορίες καλέστε στο
2310 90 69 78
(προσωρινή γραμμή)

BANNER ETPA